mandag 31. august 2009

Steffogarden på Husøy/Ona

Lenge sidan sist innlegg alt, har ergra meg grøn over at eg ikkje fekk leggje inn bilder på nye innlegg.
No har eg akkurat funne ut kvifor ...bilda er rett og slett so store (over 4mb) at Blogger ikkje kan leggje inn meir enn eitt om gongen.. Sukk-nokon som har løysing på det problemet? Kanskje eg kan leggje dei inn som små bilder, men vert dei bittesmå i bloggen då kanskje? Er jo litt kjekt at gjester kan sjå det eg skriv om :)
vel vel, det tek litt lenger tid å få innlegga ferdig, men enn so lenge legg eg no inn eit og eit bilde då :)


Her kjem som lova nokre fleire bilder frå Husøya/Ona, vakrare blåfarge enn den vi fann i penstova på Steffogarden har eg vel sjeldan sett. Om folka levde enkelt og ikkje hadde overflod, so er det tydeleg å sjå kor dei verdsatte det vakre og tok godt vare på det dei eigde.


-Sukk-både puta og veggen kunne eg godt ha tatt med heim-men men, sidan dette er eit museum og ikkje ein butikk får det helda med eit bilde:)

Frå kjøkenet!

Slik ein flott gamal ovn hadde eg på ein hybel eingong.. Ps.Den sukkerskåla frå Figgjo som står oppe på hylla e berre nydeleg!


Tenk-kor trangt dei enn budde, etter vår målestokk, so hadde ein ofte ei "bestastova" som kun vart brukt ved spesielle høve, som søndagar eller jul.. Ps. -Er ikkje veggen fin!!


Gode sveler og god stemning.Det folk heldt høgt var dei ikkje redd for å vise fram ! I storm og stille var nok trua tryggheten for mange.
Pust i bakken for ungane-dei synst det var merkeleg at denne vesle senga var ei vaksenseng :)

Steffogarden! Verdt å sjå innom!

Her er litt fleire fakta for deg som vil vite meir om staden:
Info hentet fra Wikipedia;
Husøya er en øy i Sandøy kommune i Møre og Romsdal. Det bor ca. 15 pesoner på Husøya. Husøya har vært befolket siden istiden trakk seg tilbake. Husøya ligger tett inntil øya Ona og øyene er bare adskilt med et smalt sund ca. 50 meter bredt. Idag er det en bro over sundet, men en kan også gå tørrskodd mellom øyene ved fjære sjø.
På Husøya er det to gårder, Pegarden og Husøygarden, desse gårdene er idag ikke i drift. Gårdene ble drevet som kombinasjon av jordbruk og fiske. Gårdene hadde kyr, hest og sau, i tillegg dyrket dei poteter og grønnsaker, spesielt var det gode forhold for
gulrot i den sandholdige jorda.

På sør-østsida av Husøya det er også en fin, hvit sandstrand.(sjå bilde frå sist innlegg, viss du vill !) Like ved sandstranda ligger stedets gravsted som har et klokketårn og en særegen stengård laget av lokal rullestener.
Det eldste huset på øya er Steffogarden. Huset er overtatt av "Steffogardens venner" og drives
som et museum. Åpent på søndager i turisttiden med blant annet salg av vaffler og kaffe.

-MMM ja dette kan eg absolutt anbefale-Svelene var kjempegode-ei god natt søvn i teltet og mykje frisk luft er heller ikkje dumt!

4 kommentarer:

 1. Nydelige bilder, masse sjel og en vidunderlig pute!

  Du må krympe bildene dine! Når du laster bildene inn i datamaskinen så bruker du vel et program som legger bildene i et album, dersom du markerer bildet/bildene i albumet, også går i rullgardinmenyen under arkiv eller file så finner du eksporter (eller en knapp en plass på skjermen). Da bør det komme opp noen valg for å endre bildets størrelse i pixler (ingen hensikt å laste opp større bilder enn 1600), samt komprimere. Prøv deg frem, det er helt unødvendig å laste opp så store bilder som du gjør. Prøv om du kan få komprimert de ned til en plass mellom 50 og 150 kb hver.

  SvarSlett
 2. med 1600 mener jeg 1600 px på lengste side, det er det størse picasa lar deg vise.

  SvarSlett
 3. Takk, Anne :) Da skal eg prøve meg som krymper! Det tok jo utrulig lang tid å skrive eit innlegg når eg måtte ta eitt og eitt bilde :) Klem IngridMarie

  SvarSlett
 4. Hei. Takk for fine bilete frå Steffogarden. Om det kan vere av interesse, så blir bloggen din sitert i morgondagens preike på Stormly - på Husøya. Gudstenesta er arrangert i samarbeid med Steffogardens venner.

  SvarSlett