torsdag 22. januar 2009

Valgets kvaler ved bladhylla..


Er det ein ting eg liksom ikkje kan få nok av, so er det interiørblader... Ja ikkje desse strame, strigla moderne greiene,med sofaer frå 100 000 og oppover.. Men gje meg eit hint av østen, romantikk med kvite blonder, handarbeidstips,litt 5o tals retro og 7o talets varme fargar-og eg e solgt.. Bokstavleg talt.

Sa opp abb på Bonytt for et par år sidan-det vart litt for stuereint for meg :) No er eg trufast abbonnent på Rom 123 og Boligpluss. Liker at det er litt av kvart, tips til ting & tang du lett kan fikse sjølv, mat og handarbeidsoppskrifter eg kan drømme om, og som faktisk, ein sjeldan gong, blir prøvd ut. Desse magasina kjem dettande ned i postkassa- og eg føler at eg burde vore fornøyd med det.

Men eg har altso eit par blad på si. Sånn, no er det sagt. Det har utvikla seg sånn sakte men sikkert, etter fleire turar til sommarhuset i Mora, (midt i dei Svenske skogane, men ikkje so langt frå Siljan og Vanøn, for deg som er kjent.) måtte jo ha litt godt lesestoff desse lange sommarkveldane i ei strømlaust hus. Svensk er jo lett å lese, det føles som om dei ligg nett litt framfor stilane som kjem hit, vi kan bestille frå dei same nettbutikkar, etter tips i blada, og ha sakene i postkassa heime i Norge berre eit par dagar seinare.. Greit nok med ein liten sommarflørt, sånn dann og vann, trøbbelet starta først då eg forstod at dei har funne vegen til Narvesen her heime! Og det blir dyrt i lengden...Kjøpte faktisk heile 4 ekstra julemagasin, har hatt problem med å kome gjennom alle, og fleire av dei inneheldt faktisk same artiklane -med same tipsa. Då kjenner eg meg litt lur(t).
Men nytt år & nye muligheter!! Tenkte at eg skulle velge berre 1 no i januar-men eg går ut av butikken med begge favorittane-gøymt nedi bærenettet slik at ikkje mannbrann skal sjå det, vel heime legg eg dei litt nedi bunken..Uff,ikkje bra dette. Godt at dei berre kjem ut ein gong i månaden-for eg e blitt avhengig :)
Drømhem & trædgård kostar 59 nkr på Narvesen.. Dette skriv dei om seg sjølv;


Drömhem & Trädgård är en varm, inspirerande och härlig livsstilstidning som förenar hemmet och trädgården på ett helt nytt sätt, där helheten vävs ihop i varje reportage. Härliga drömhem, inspirerande trädgårdar och vackra antikviteter. Nya möbler och spännande design. Fina dukningar med läcker mat och underbara blommor som ger hemmet liv.
Hög användbarhet är en extra bonus. Goda råd, praktiska guider och marknadsöversikter. Njutning och service i en oslagbar kombination.
Sukk...(ja, dette skreiv eg,altso)
Lantliv kostar 69 kroner på Narvesen, od dei skriv dette om seg sjølv;Lantliv är magasinet om en lantlig, lyxig och lustfylld livsstil.
En livsstilstidning för aktiva, moderna människor som vet att det är lyx att bo vackert. Både för oss som bor mitt i stan och för oss som har förverkligat drömmen om att hus i mer lantlig miljö. Lantliv inspirerar dig med härlig inredning, god mat och dryck, underbara resor, vackra trädgårdar, lustfyllt mode och intervjuer med spännande människor.
Sukk igjen-eg klarer ikkje å velge!!! Men tenker i mitt stille sinn at kansje eg kan bruke pengane eg sparer på sukkerkuttet og rettferdigjere kjøpa? Helsing på ein solfyllt torsdag i frå IngridMarie i Bergen

3 kommentarer:

 1. Drömhem & Trädgård og ikke minst Lantliv er favorittbladene mine. Jeg ar egentlig unnet meg alle utgavene til begge bladene, men jeg tenkte nå at jeg skulle forsøke å ta en pause inn i det nye året. Når man bor i grensekommune til Sverige mangler det ikke på muligheter til å snuble over bladene i bladhyller, men jeg har altså klart å holde meg foreløpig - og blar i gamle blader samt strikker :).
  Nyyyyyyt dine utgaver!

  SvarSlett
 2. Ja, det er ikkje så lett å velga. Som deg så sa eg og opp abonnementet på Bonytt for noen år sidan. No får eg Boligpluss i postkassen, så det har eg kosa meg med i dag. Men må nok tilstå at eg ofte kjøper Drømhem & Trædgård + noen andre også. Jaja, kvifor ikkje? Ha ein fin kveld og kos deg med bladene dine.

  SvarSlett
 3. Så kjekt å se et innlegg igjen fra din kant - det er vel med deg som med meg om dagene ....hektiske tider !? :)
  Hihi - kjenner veldig godt igjen dilemmaet Ingrid !:)
  Er helt avhengig av interiørbladene jeg også - og har også lest Lantliv. Det første du hadde bilde av , har jeg ikke lest før tror jeg - men det så jo velidg interessant ut ! ;)

  Jeg synes du godt kan unne deg et par ekstra blader i mnd , som belønning for at du klarer å kutte ned på søtsakene - så absolutt ! :)

  Har ellers en liten utfordring til deg inne hos meg - om du ikke alt har hatt den !
  Håper dere ellers har det fint hos dere om dagene , og ønsker deg en flott torsdagskveld !
  klem fra meg

  SvarSlett