onsdag 29. april 2009

Hjelp! -MAUR i drømmehuset!

Lasius Niger -ein gjest eg gjerne vil ha ut av huset igjen..

Uff og huff. I kveld oppdaga vi invasjonen. Har jo hatt ein og annan maur innom tidlegare, men ikkje som dette! Mannbrann sat i sofaen og hygga seg med Champions League (fotball ja) medan eg hadde redda meg unna elendigheita, og sat og jobba ved pcen. Brått oppdaga han at han delte sofaen med eit titals brune sukkermaur.. Vi flytta på sofa og tepper og oppdaga at dei kom inn gjennom ørsmå opningar i golvlistene ved eine terassen, at den terassen har rote treverk var eg jo klar over, men planen var å vente til neste år med å legge ny terasse då .. Ikke vil eg bruke Maurkverk med småbarn i huset-her må det alternative metoder til ! Eit raskt lite nettsøk gav tips om å strø KANEL i sprekkene.. Nokon som har prøvd ut det? Skadar vel ikkje å prøve, so no luktar det kanel i stova.. Takknemlig for fleire råd-dette var ekkelt synst eg..Wikipedia:

Reiret til vanlig sukkermaur er oftest anlagt i hager, i jorden, ofte under en større stein, eller annen gjenstand. Det dannes ofte løse tuer av jord over boletet.
Vanlig sukkermaur forekommer ofte i
hus på jakt etter mat. Den finner raskt fram til alt søtt og anlegger gjerne travle maurstier. Det hender at jordmaur etablerer bol i råteskadet treverk innendørs, eller isolasjonen, som f.eks. under baderomsgulv. Maur i bygningsmaterialer er et problem som bør tas alvorlig. Ofte er det jakten på mat som er årsaken til at maur etablerer seg i hus.

3 kommentarer:

 1. Tyvärr har jag inga tips. Men hoppas ni får löst problemet!

  SvarSlett
 2. Maur er noko drit, det veit me desverre alt om. Me har desverre ikkje vore så heldige å få sukkermaur i hus, men stokkmaur. Dei er veldig mykje verre å bli kvitt, er eg redd.

  Tips for å kvitte seg med sukkermaur... meinar eg har lest eller høyrt at det er effektivt å strø kaffigrut langs husveggen, og legge einerkvistar. Begge deler er vel ting som tilfører noko surt til bakken, og dermed ikkje er spesiellt ettertrakta for dei søthungrige maurane.

  håpar de vert kvitt dækelskapen!

  SvarSlett
 3. Æsj og æsj !! Det der er ikke så lett å bli kvitt nei - svigers har hatt samme problem i mange år - og de kommer stadig tilbake uansett hva de prøver ut for å jage de vekk....Får håpe dere er mer heldige enn det , og blir snart kvitt de !

  Vi har en maurplass" her vi også - men det er heldigvis bare ute - v en krok av terassen de har slått seg til. Vi har ikke fått prøvd ut noe ennå - men tror jeg skal prøve både kaffegrut og kanel , for å se om det gjør susen !

  Ellers skal jeg feire et lite jubileum i bloggen min iløpet av de nermeste dagene ...så følg med om du har lyst å være med !;)

  Håper du har en flott vår Ingrid!
  klem fra liv Elin

  SvarSlett