torsdag 17. september 2009

Svigerfamiliens vakre sommarheim..

Hovedhuset er malt i tradisjonell Falurødt-det er tørt stov, som kan farge av på tøyet.kremt..

Frå Wikipedia: Falurødt er et pigment som har vært mye brukt i Skandinavia for utvendig maling av bolig- og uthus. Fargen har navn etter den svenske gruvebyen Falun, der pigmentet har vært produsert siden 1500-tallet. Pigmentet framkommer ved at kopperholdig malm fra Falun gruve forvitrer over lang tid. Forvitringsproduktet brennes og males til pulver. Foruten kopper inneholder pulveret jernoker, kiselsyrer og sink, og har derved en konserverende virkning på treverk.
Tradisjonelt har pigmentet inngått i
komposisjonsmaling, men brukes også i linolje- og alkydmaling.
Fargen er den mest brukte utendørsfarge på den svenske landsbygda. Fra 1500-tallet var den røde husfargen et tegn på velstand og ble først og fremst brukt i byene, men fra 1800-tallet ble den allemannseie og erobret landsbygda, samtidig som en i byene tok i bruk lysere oljemalinger.
Nærmeste
NCS-kode er S 5040-Y80R.

Nydelige blondegardiner og broderte dukar. Kun skog so langt du kan sjå, men badestranda er ikkje so langt unna :)

Parti frå hovedstova, merk den flotte oljelampen!

Morahester i fleng-huset ligg ikkje langt unna Mora, med vakre innsjøen Siljan.


Nærmaste småby heiter Vansbro-her er det eit flott gammalt damplokomotiv som ungane er svært begeistra for.. Ikkje eigentleg lov å klatre her, men det hadde dei altso klart medan vi kjøpte is... Heldigvis kom dei trygt ned att.


Flotte villabebyggelse i Vansbro, litt Villa Villekulla over dei. Forventer nesten at Pippi Langstrømpe kjem klatrande ned frå taket...

2 kommentarer:

 1. Det såg utruleg kosleg ut! Både inni, og miljøet rundt. Heilt einig, det er skikkelig Villa Villekulla-preg over dei bygningane! :D

  Tippar det er godt å vere her i ferie tider. God helg i vente til deg og dine!

  klem

  SvarSlett
 2. Såg ut som ein skikkeleg koseleg plass. Men eit sjarmerande fint sommarhus. Likte veldig godt dei flotte vatt-teppene du viser i innlegget under her! Superfine!

  Ha ein fin sundag!

  SvarSlett