torsdag 20. mai 2010

Jentetur til Oslo-noen tips?

Står og pakkar i kofferten, gler meg til nokre dagar med venner i Oslo-barnefri og langhelg :) Heilt sikkert mykje kjekt å få med seg! Eg har jo ein sokalla "personlig stil", med ting og tang eg likar, og som gjerne har ei historie før dei kom hit til oss.. Loppemarked- kunstnerutsal- bruktbutikkar-ja i det heile interiørbutikkar med "sjel" er av interesse. Stader med god kaffe og herlige kaker er heller ikkje å forakte!
Bildet lånt fra "Tante Guri"på Kampen

Har søkt litt på nettet og fått nokre tips, men hadde vore kjekt med råd fra erfarne Oslo-kjennere :)

7 kommentarer:

 1. Må innom og kikke på alt av hummer og kanari hos Søstrene Grene på KarlJohans gt... Synd vi ikkje har den kjeden i Bergen..

  SvarSlett
 2. Vet ikke helt hvor du skal i byen og hvor mye du vil rekke over, men jeg tror nesten ikke du kommer utenom Skaperverket i Markveien 60 på Grunerløkka! Anbefales sterkt. Se www.skaperverket.no
  Fretexen på Grunerløkka er liksom flaggskipet her i byn.
  Kjeden Granit finnes vel ikke i Bergen? Kan anbefales for oppbevaringsting og tang. Også den på Løkka.
  Smykkebutikken Sugar Shop i Theresgt. V/Bislett stadion

  Ikke mye bra brukthandler igjen i Oslo, etter at tre av dem har gitt seg. Jeg synes det er mye dårlig og overpriset, vanskelig å gjøre kupp. Du kan jo prøve Antik og Brukt i Hegdehaugsveien, men ikke forvent for mye.

  Sinsen Brukthall like overfor Carl Berns plass er et syn, utrolig mye graps stuet sammen. Kjellerdelen er bare helt vanvittig stuet og tildels skitten, men kan ikke se bort fra at man kan gjøre kupp her.

  For spesielle, men dyre ting: Eske i Sofiesgt ved Bislett stadion.
  Byens beste bakervarer: Åpent bakeri. Finnes på Damplassen ved Ullevål Hageby og Colbjørnsensgt. på Frogner. God nr. to: United Bakeries, finnes på mange steder etterhvert.
  Jeg synes de har svært god kaffe på Stockfleths i Grensen eller Tinghuset. Forresten, prøv Tim Wendelboes kaffebar på Løkka. Litt bortgjemt, spør deg fram. Og ja, Java på St. Hanshaugen er vel så god. Og Mocca (samme eier) på Riddervoldsplass! (Er kaffejunkie)
  Det er sent og jeg kommer ikke på mer... God tur!
  Hilsen en eksilbergenser i Oslo

  SvarSlett
 3. Har ikke så mange tips, vil bare si god tur og kos deg masse! -Linda :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for supre tips og ønsker om god tur! No er alt pakket og klart-gler meg veldig til tur! Langhelg uten unger, for første gang sidan Storesøster vart fødd for 6 år sidan... Må nytte på no før det er baby i huset igjen :) God helg alle sammen!

  SvarSlett
 5. Markeder å få med seg:
  lørdag: lakketorget, Adressen er Lakkegata 55, 0187 Oslo. Hjørnet Lakkegata / Heimdalsgata,

  søndag: markedet på blå har god stemning, og markedet på Birkelunden på Grunerløkka er fantastisk!!

  God tur!

  SvarSlett
 6. ps: jeg var kanskje litt sent ute så jeg :)
  Håper du hadde en fin tur da :)

  SvarSlett
 7. Aldri for seint med gode tips :) Takk!! Blir nok fleire turar snart! Fekk med meg et par markeder, og det var utrulig kjekt!!

  SvarSlett