søndag 26. september 2010

Haustfargar:Vi nyt fantastisk fine haustdagar på vestlandet denne helga, og tenk; Det skal visst vare heile veka :)
Eg har lappa dekk på den gode gamle barnevogna, so no har vi vore på trilletur i sola, og vesla søv so godt at mor kan få tid til litt anna; Les rydde hus, ta ein kopp kaffi, bla i avisa og blogge..
Mannbrann har fått ein god kompis på besøk og dei held på med siste bit av "Det store terrasseprosjektet".. Det var tenkt som eit lite sommarprosjekt, i tillegg til maling av soverom og nye gelender til trappa inne, men det vart eit mykje større prosjekt enn vi trudde.. Støyping av fundament, herding, regnvåte plank, you name it, det meste har tatt tid..Vi brukte to veker ekstra av sommarferien på det, og drog rett og slett på ferie utan at det vart ferdig, fordi hverken ungane eller vi hadde tolmodighet til å vente lenger med å komme på reis. Gelender på trappa inne er utsatt til i vinter. Men soverommet vart no malt, med god hjelp av yngste bror min :) Han hadde aldri malt noko før, og eg trur kanskje at eg har avskrekka han frå å mala panel for temmelig lang tid..
Derfor har mannbrann måtta ta terrasseprosjektet igjen no på hausten, om dagane etter jobb, og det er jo ikkje alltid like motiverande.. Øspøsregn i fleire veker, mygg, meg høggravid og no fødsel & barseltid har heller ikkje bidratt til at prosjektet har gått noko særligt på fram.. Difor bit eg berre i meg at det er søndag, kviledag og dagen for tur i skog &mark med familien. Eg og ungane kosar oss her heime med diverse små prosjekt som å lese, tegne og male, og dei held på med leik kring huset, medan terrassen veks :) Heldigvis ligg vi slik til at vi ikkje sjenerer naboane i helgefreden...

Eg tek husmorrolla på alvor, og passer på at arbeidsfolka får iste og forfriskningar. Eit godt tips eg har funne inne hjå Martha er rett & slett å fryse frukt i bitar, frukt-isbitane er godt til is, aleine eller i fruktdrikk..
Eg har og fått rydda litt i dei stakkars blomebeda mine, som ikkje har fått mykje stell no når eg har vore dårlig.. Fint med slike dagar!

1 kommentar:

  1. Heisan..

    Så koselige bilder!

    Ja det er et fantastisk vær. Så kjekt å kunne oppholde seg utenfor huset etter jobb. Har vært en lang tur i skogen med hunden min i ettermiddag, herlig:)

    Vi krysser fingrene for en tørr og solrik høst ♥ klem fra meg

    SvarSlett