onsdag 29. september 2010

Hekleprosjektet er i gang ;)Har hatt besøk av mi kjære tante B, vi koste oss med herlig lunch, byssing av vesla, og ikkje minst HEKLING ! Har laga små dokkepledd sett saman av bestemorsruter, saman med mamma og søster mi, for mange år sidan, men ikkje halde kunnskapen vedlike.. Eit av ønskene mine no i permisjonstida har vore å oppdatere seg på hekling, og det kjennes veldig bra ut at no er eg i gong! Det vart mykje repitering og spørsmål om ulike masker; "Korleis laga eg no eigentleg ei luftmaske, stav, fastmaske igjen?" frå meg, men TanteB forklarte og viste stor tolmodighet med meg!

Bilde lånt fra Carinas craftblog :)


Det går ikkje fort med meg, men i kveld klarte eg faktisk å sjå at eg hadde gjort feil i eine omgangen, tok opp att og fekk ruta rett til slutt-og det er jo ikkje lite berre det! Fekk eit innfall i kveld, og søkte på hekling på YouTube.com, og jammen hadde dei ikkje filmar av korleis hekle ei rute mm, veldig kjekt å ha til repitering, når ein ikkje nett har nokon å spørre der og då!Daisy granny squares by Molly Severtson på Flickr.com..


Kanskje eg om ei stund kan klare noko slikt som dette over, frå Mollys ?

Du kan klikke på linken her: Hekleskolen viss DU har lyst til å lære meir :)

5 kommentarer:

 1. Hekling är ju väldigt moro, men det kan ta en stund att få in tekniken. Men fint blir det tillslut! :-)

  SvarSlett
 2. Så flink du har vore! Og fargane er veldig like dei eg har i mitt teppe, som vart ferdig ifjor haust. For tida har eg ikkje eit einaste handarbeid, og eg kjenner det er litt tomt. Kanskje eit nytt teppe med oldemorsruter hadde vore tingen... ispedd nokre av dei fine fine du viser nederst her?!

  Lukke til med prosjektet, iallefall!

  SvarSlett
 3. Nydelige farger!

  Ønsker deg en flott helg med hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 4. Lykke til. Eg var lappehekle-hekta for ei stund sida! Skal nok hekle meir slike lapper også. Det er kjekt og man bliiir skikkelig hekta. LYkke til! kos deg!

  Klem

  SvarSlett
 5. Då har eg nett fått bekrefta at du var du;) Takk for venneførespurnaden så vart eg sikker;)

  Gratulerer med veslejenta. Nyyydeleg var ho:)

  Klem Henriette:0)

  SvarSlett