onsdag 22. september 2010

Overvintre pelargonia-Tips?!


Hadde ikkje heilt hellet med meg i fjor, då eg lot palargoniane flytte ned i kjelleren for vinteren. Veit ikkje heilt kva som gjekk gale, men eg trur det vart for mørkt og fuktig på vaskerommet vårt? Alt visna iallefall...No ser eg at fleire av pelargoniane som har pryda uteromma våre i sommar visnar, og vert gule i blada, sjølv om nokre av dei er full av knoppar og nok vil glede oss ei stund til :)


Kan dei stå ute heilt til frosten kjem?

Hadde alt flytta dei til ein skjerma, solfylt del av hagen, men no har det regna fleire veker i strekk her i Bergen. I dag har eg flytta dei inn under taket på eine terrassen, slik at dei ikkje skal verta for våte. Stemmer det at dei vert gule av for mykje regn?
Veit at tanteB har hatt god erfaring med å la pelargoniane sine overvintre på eit kjøligt soverom, so kanskje det er verdt eit forsøk?! Einaste minus er at alle soveromma våre er i dagleg bruk, og det luktar jo ganske sterkt av pelargonium..

Bør dei klippast ned først? Eller klipper eg berre det som visnar, etterkvart?Sparsom vatning, eller kan dei dø av tørst då?Glad for tips, om nokon har gode erfaringar :)

2 kommentarer:

 1. Prøv å klippe dem ned, sett dem mørkt og vann dem sparsomt!

  SvarSlett
 2. hei på deg, koselig her hos deg...
  pelargoniane mine som har stått ute , er tatt inn for noen dager siden, vart overraska med nattefrost her de siste nettene, så eg var happy for å ha tatt dem inn.
  men om de står inntil huset eller et lunt sted, er det ikkje sikkert frosten har tatt dine... om de står ute ennå.. tåler nemlig ikke frost!
  eg tar de som sagt inn og lar de stå og blomstre videre i vinduskarmen, (eller på en krakk ved et vindu) pellisene som har stått ute er ekstra store og flotte.
  mine ståt inne hele året, når de er ferdig å blomstre, setter eg dem inn på et gjesterom om de ikke er så fine, resten står i stua hele året!! har satt dem bort en gang, de døde alle sammen...
  lykke til¨¨'

  SvarSlett