torsdag 11. desember 2008

Når en pepperkakebaker baker...pepperkake-hus!

Når ein, ikkje altfor rutinert, pepperkakebaker baker hus..

-Kan det vere lurt å ha Aloevera i ein eller annan form i nærleiken ;) Las jo at dette smelta sukkeret "bliver meget varmt, og der må utøves forsiktighet"...Men likefullt må jo desse husbitane limast saman, og då lyt ein jo nærme seg sukkeret! Fekk meg eit skikkelig brannsår på peikefingeren då skorsteinen skulle på.. So no er eg no brennmerka for ei tid framover :)
Men bortsett frå dette uhellet so var det slett ikkje ei umulig oppgåve- og eg vart faktisk barnlig stolt over resultatet :) Dette kan anbefalast som gøy både for liten og for litt større :) Skal vise bilder igjen når ungane og eg har pynta ferdig!

Sola skin inn på kjøkenet mitt i dag, vert reine eventyrlandet ute, so no skal både friskt og sykt barn få rusle ein liten tur ut i "rimfrostlandet" med mor. Ha ein strålande dag!!

6 kommentarer:

 1. Etter diverse brannsår kom mannen med det tipset - som han hadde overhørt på arbeidsrommet på jobben sin - at jeg skulle bruke limpistol. Fra den gang setter jeg alltid pepperkakehus-delene sammen med limpistol - og unngår brannsår til jul :).

  SvarSlett
 2. hehe - limpistol ja ...hihi , spørs om det blir så pop , når ungene skal godte seg med restene etter pepperkakehusknusing til nyttår da ! ;)

  Jeg pleier å bruke stiv melisglasur - sånn type en bruker å pynte og lime sammen kransekaketårn med ! Bare blander melisen med eggehvite istedetfor vann- så sitter det som støpt og det uten brannsår !;)

  Her har vi ikke kommet igang med noe pepperkakebaking ennå - men kanskje vi tar fatt på det ikveld - da vi ikke har noe på programmet....

  Håper Minsten er kommet seg nå og dere har en fin 11 desember !
  klem fra meg :)

  SvarSlett
 3. gleder meg til å se det ferdige resultatet...
  pyntinga er jo det gøyeste;)))

  klem tara

  SvarSlett
 4. Så nydelig! Har blitt kjent med "Tre nøtter til Askepott" for mer en 30 år siden! Og der har vært ingen jul uten denne film. Ingen!!! Jul og Askepott i TVen hører tilsammen. Såklart!

  Eventyret er helt berømt her i Tyskland og filmen har mange, mange tilhenger.

  Beste hilsen. Pillepalle

  SvarSlett
 5. Så fint et hus!
  Håper det går bra med fingeren! Det er ihverfall en god unnskyldning til ikke å ta julevasken så veldig hardt i år :-)
  Vanskelig å vaske med såre fingre:-)Må si som Liv Elin, stiv melisglasur virker like godt, og er mye enklere å holde på med.
  Ha det gøy med pyntinga!

  SvarSlett
 6. Hei og tusen takk for koselig kommentar inne hos meg :)
  Ingen jul uten "Tre nøtter for askepott" hos oss heller! jeg har sett på denne nydelige filmen hver eneste julaftens formiddag :)
  Ser du har vært flink til å bake pepperkakehus..Jeg har vært så opptatt i to uker nå, men i løpet av helgen skal det bakes pepperkakehus hos oss også..Vi har en tradisjon på at jeg tegner og baker husveggene og så pynter jeg sammen med datteren min..Utrolig koselig prosjekt :)
  Jeg bruker også smeltet sukker, men limpistol som Dilldall Nina foreslo var lurt!
  Vi spiser aldri opp huset likevel..Når vi kommer så langt som til å kaste ut huset er vi lei alt som heter julekaker..
  Ønsker deg en fortsatt fin kveld Ingrid Marie! Mange førjuls-hilsener fra Kardemomme :)

  SvarSlett