tirsdag 17. februar 2009

Vakre & gode strikkaplagg

Vi er so heldige som har verdens snillaste tante i familien vår! Ho er eigentlig tanta mi, men ho er TanteB også for neste generasjon :) Ho har strikka til meg og mine fire søsken gjennom heile barndomen vår, i tillegg strikka ho til våre fem søskenbarn som ho og er tante til,og no har ho jammen teke i gang med å følge alle våre barn opp med strikka klede og! Det er ikkje blitt få plagg oppigjennom-og vi er utrulig takknemlige for det, kjære TanteB !! Tante flyttar heim til Bergen igjen til våren-noko vi gler oss veldig over! Storesøster sovna med eit smil om munnen her i kveld, ho er svært oppteken av 5-års dagen som nærmar seg (i mars..) og det siste ho sa før ho sovna var; TanteB skal få komme i bursdagen min,mamma.. Større ære finnes vel ikkje i ein 4- (snart 5) årings verden!!
Her er eit bittelite utval;
Genser strikka til søstra mi sin gut-som vi disponerer til Veslebror for tida :)

Trøye til Storesøster med menn og koner på. So skjønn!

Nydelig djupraud heimestrikka selskaps/julekjole til Storesøster! Når ho har den på med kvit pologenser og kvit strømpebukse til blir eg berre so varm om hjartet..

Varme ullsokkar med flettemønster til meg-eg er ein skikkelig frysepinn..


Nydelig prinsessegenser i rosa til Storesøster..


Flott Fanatrøye til Veslebror!

Hjarteleg takk tante!! Vi set stor pris på deg & gler oss over at du snart kjem flyttande nærmare oss!!

6 kommentarer:

 1. Så heldige dere er som har en "strikketante".
  De gamle tradisjonsrike mønstrene er så koselige, synes jeg. Selv så har jeg ingen til å strikke for meg, så må strikke selv hvis det skal bli noe. Og da begrenser det seg litt, kremt... ;-)

  SvarSlett
 2. Åh - så fantastisk hyggelig det må være å ha strikkende tante.

  Jeg og søstra mi hadde like røde og hvite fanagensre som mamma strikket til oss da vi var små, ca 4 og 6 år. Jeg har spart på de, så de ligger nedpakket i en eske. Mamma var veldig glad i - og flink til å strikke - og ettersom hun nå er mammaengel betyr det hun har laget xtra mye. Før hun døde hadde hun nettopp gjort ferdig OL-gensere til hver av ungene mine. Det er nesten trist når de vokser ut av de. Hjemmestrikka er nesten som kjærlighet i hver en maske å regne, ikke sant? Jeg skal bli tante til en jente om noen månender og det klør i fingrene etter å strikke noe rosa og dillete i barselgave nå.

  SvarSlett
 3. Det er bare så koselig med strikkeplagg! Jeg har vært så heldig å ha en mor og svigermor som har strikket til mine gutter siden de var født.. Så koselig:)

  SvarSlett
 4. Hei Ingrid Marie :)Takk for koselig hilsen på bloggen min snille deg..ser at du sliter med ditt du også..Håper at akupunktur kan hjelpe deg..Jeg har forsøkt det samme for noen år siden med hell..Akkurat nå føler jeg at jeg også har kjøpt opp halve apoteket..
  Det er helt utrolig så mange det er som er syke akkurat nå og du har helt rett i at bloggingen skal være lystbetont..Ha en fin kveld og masse god bedring til deg også Ingrid Marie! Stor klem fra
  Kardemomme :))

  SvarSlett
 5. nostalgisk og vakkert,- nydelige plagg...
  fikk lyst å strikke...
  klem og takk for hilsen~~~

  SvarSlett
 6. Hei!

  Annen forsøk å skrive en kommentar :) Det gikk ikke i går. Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg!

  Hilsen fra Pillepalle

  SvarSlett