onsdag 29. oktober 2008

Morsrolla, eller dårlig samvit om du vil :)

Da har eg endeleg fått gjort noko med den lilla lappen som har hengt til spott og spe på minsten sin plass i barnehagen..den der det står"-Mangler strikk på regnbuksa". Sukk.. Det er nytt for meg dette her, ungane er starta i ein ny barnehage der dei er mykje meir ute enn i den gamle barnehagen.. Det er jo SUPERFLOTT d! Men det slites jo meir på tøyet, tydeligvis, for denne meldinga har eg aldri fått før.. Okei, eg forstår jo veldig godt at det er lurt med strikk på regntøyet, slik under skoen du veit, men når det er blitt fredag ettermiddag og KOR I ALL VERDEN SEL DEI SLIK STRIKK? Lørdag var vi på tur i skogen og då vi kom tilbake til sivilisasjonen var det kun dagligvarer å få kjøpt.. og KVA HEITER SLIK STRIKK EGENTLIG DÅ?, og er det noko alle mødre med respekt for seg sjølv og morsrolla har i hus til eikvar tid? Eg drog med meg regnbuksa frå dagligvarebutikk til dagligvarebutikk på leiting etter "ein slik strikk som dette, sel de det?" Løysing vart det ikkje før i går ettermiddag, på veg heim frå barnehagen med sure og trøtte ungar, etter å ha blitt opplyst av ei vennlig sjel om at det rett og slett er BUKSESTRIKK, kom dumpande inn med to hylande ungaer på Prinsess på Lagunen Storsenter... Ja, det har vi, kor mange pakkar treng du?!

Eg kjøpte tre pakkar eg..a 2 meter-so no skal vi ikkje gå tom med det første:)
So fekk eg låne symaskin på jobb, sydd strikken fast i dei buksene som hadde mista knappen som desse buksestrikka vanlegvis festes i, og idag kunne eg stolt senda ungane i veg i med to heile regnsett kvar :)
Pus gav meg ein hjelpande pote undervegs ;)


10 kommentarer:

 1. Velkjent fenomen, disse strikkene ja. Jeg sender de til mor mi jeg..hehe. Jada, liker å sy altså, men å sy på strikk er kjedelige.Huff, jeg er nok et dårlig husmoremne jeg *flau*

  SvarSlett
 2. Smiler. Ja det skal ikke være lett, og det var da godt at du fant strikken til slutt. Du er en veldig god mor du som ikke gir opp og finner strikken til slutt:).
  Ha en fin kveld
  Hilsen Gamlå

  SvarSlett
 3. Sy på strikk, nei det har eg faktisk aldri gjort. Eg var på stoff-butikk, og der hadde dei knappar, du veit slike metallknappar med "hals", som ofte er på dongeribukser? Altså slike knappar, der bakstykket er spiss. Bakstykket på utsida, knappen på innsida, eit lite dunk, og vips har du knappar som aldri dett av. Så kjøper du hullstrikk på samme stoffbutikk, og vips er strikkebyttet gjort unna på 2 minuttar for all framtid ;)

  Ja - eg er ei lat husmor, og tyr GJERNE til snarvegar, hihi.

  Ha ein god kveld!

  SvarSlett
 4. Takk for koselige og oppmuntrande kommentarer, Blomstermamma og Gamlå, og Rosa og!! Åh, men for eit lurt triks, Rosa!! Det skal eg jammen teste ut neste gong det blir nødvendig;ler.. Eg vel GJERNE lettaste vegen eg!! Ønske dåke ein flott kveld videre!

  SvarSlett
 5. Jeg gruer meg til den dagen det venter lapper om ødelagte strikker og opprevede bukseknær i barnehagen, for jeg kan virkelig ikke sy. Men det hører vel med til mammayrket dette, og før eller siden må man jo så :)

  SvarSlett
 6. Er det ikke merkelig så raskt den strikken ryker???Synes alltid det er en eller to som er røket;)
  Flink var du hvertfall!
  Hadde din søster i butikken i går, så koselig og blid dame:)
  Ha en herlig uke!

  SvarSlett
 7. Ja, slike lapper her jeg fått også. Ungene gikk i naturbarnehage og var mest ute ved sjøen og i skogen. Hos oss var det mannen min som tok denne strikk-oppgaven. Visst liker jeg å sy, men sånne ting som dette er.....litt pes..
  Nå har du vært flink, og forhåpentligvis går det en stund til neste gang. Ha en glad dag, Ingrid Marie! Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 8. Den følelsen der kjenner jeg ja. Men det er nå kjærligheten som gjøre deg til en god mor......Ikke strikka! Trøst deg med det!Hege

  SvarSlett
 9. Hihi - velkjent problem det der !;) De strikkene under dressen og regnbuksene ryker jo så lett - når en har flittige små "utearbeidere" :)

  Synes jammen du har gjort en kjempebra innsats jeg !

  SvarSlett
 10. oi, der sier du noe. Storebror har gått hele høsten med strikk bare på høyrebenet.....jaja, nå er det jo vinterdressens tur ;)

  SvarSlett